Om kenneln & mig

INT NORD U CH Fondador Bandolier BIS 1975

 Jag heter Annicca och bor tillsammans med min man och våra hundar strax utanför Hjo i ett naturskönt område som heter Missveden. Uppfödningen av kromfohrländern är liten och sker helt i hemmamiljö. Mitt motto är en sund hund i en sund kropp med ett trevligt sätt.

 Kennel Fondadors första kull valpar föddes redan 1971 och var av rasen Pyreneérhund. Denna härliga ras levde jag med i många år, både som sällskap, som uppfödare och aktiv utställare.

Mina Pyrenéer har erhållit otaliga BIR (Bäst i Rasen), flera BIG (Bäst i Gruppen) och grupplaceringar samt även flera BIS-vinster (Best in Show) och dito placeringar. Detta var främst under 1970, 1980- samt tidigt 1990-talet. Min kanske mest kända Pyreneér då var INT NORD UCH Fondador Bandolier (Titus), som även placerade sig högt upp på SKKs Guldhundslista (som det hette på den tiden) över årets vinstrikaste hundar – inklusive alla raser.

Kromfohrländern såg jag redan någon gång under 1980-talet på en utställning och tyckte att den såg trevlig ut och blev intresserad men hade då fullt upp med mina pyrrar. Det dröjde ända till tidigt 2003 då jag kunde välkomna min första kromis som följeslagare i mitt liv.
Det har jag aldrig ångrat, en underbar ras om man lär känna dess sanna väsen!

Hösten 2008 tyckte jag att det var dags att starta en klubb för kromfohrländern för att på ett vettigt sätt ta hand om Sveriges del av den lilla population som fanns i världen. Året därefter grundades klubben, Svenska Kromfohrländerklubben, SKLK, och där satt jag som ordförande  i 10 år och valdes av medlemmarna till hedersmedlem vid min avgång. Jag satt även som sammankallande avelsfunktionär i klubbens avelsråd fram till januari 2023. Under den tiden skapades ett internationellt samarbete med de rasklubbar som fanns i världen då, speciellt med Tyskland som är rasens hemland. Från Finland fanns redan avelsmaterial från kromfohrländerns etablering i Sverige och detta utbyte har sedan fortgått genom åren.

Annicca på stranden med hundarna