Kenneln

INT NORD U CH Fondador Bandolier BIS 1975

 Jag heter Annicca och bor tillsammans med min man och våra hundar strax utanför Hjo i ett naturskönt område som heter Missveden. Uppfödningen av kromfohrländern är liten och sker helt i hemmamiljö. Mitt motto är en sund hund i en sund kropp med ett trevligt sätt.

 

Kennel Fondadors första kull valpar föddes redan 1971 och var av rasen Pyreneérhund. Denna härliga ras levde jag med i många år, både som sällskap, som uppfödare och aktiv utställare.

Mina Pyrenéer har erhållit otaliga BIR (Bäst i Rasen), flera BIG (Bäst i Gruppen) och grupplaceringar samt även flera BIS-vinster (Best in Show) och dito placeringar. Detta var främst under 1970, 1980- samt tidigt 1990-talet. Min kanske mest kända Pyreneér då var INT NORD UCH Fondador Bandolier (Titus), som även placerade sig högt upp på SKKs Guldhundslista (som det hette på den tiden) över årets vinstrikaste hundar – inklusive alla raser.

Kromfohrländern såg jag redan någon gång under 1980-talet på en utställning och tyckte att den såg trevlig ut och blev intresserad men hade då fullt upp med mina pyrrar. Det dröjde ända till tidigt 2003 då jag kunde välkomna min första kromis som följeslagare i mitt liv.
Det har jag aldrig ångrat, en underbar ras om man lär känna dess sanna väsen!


Annicca på stranden med hundarna